PO, ajo është dashuri!

22/09/2009 06:15

- Duart të dridhen, zemra shpejt të rreh, a edhe fryma të ndalet!? Ajo nuk është dashuri, ajo është pëlqim.
- Nuk mundesh ta largosh shikimin apo duart nga ajo!? Ajo nuk është dashuri, ajo është nevoj!!!
- Krenar je ndaj saj dhe don që ta prezantosh para krejtve!? Ajo nuk është dashuri, ajo është gëzim!!
- E dëshiron sepse e din se ajo është ktu praj teje!? Ajo nuk është dashuri, ajo është vetmi!!
- Me atë je sepse ajo të don!? Ajo nuk është dashuri, ajo është ngushëllim!!!
- Me atë je sepse të puth dhe të mban për dore!? Ajo nuk është dashuri, ajo është pasigurtësi!!
- Zemra të kërcen pasi ta shohësh!? Ajo nuk është dashuri, ajo është pasion!!!
- I fal të gjitha gabimet sepse kujdesesh për atë!? Ajo nuk është dashuri, ajo është shoqëri!!!
- Cdo dit i tregon se ajo është e vetmja për të cilën mendon!? Ajo nuk është dashuri, ajo është zemërgjanësi!!!


- Zemra të dhem dhe gjithqka tek ti rëzohet kur ajo është e mërzitshme!? PO, ajo është DASHURI!!
- Të tërhiqin edhe tjera, por ti mbet me atë pa asnjë fjal për pendim!? PO, ajo është DASHURI!!
- I pranon të gjitha problemet e saja, sepse edhe ti je pjes e asaj!? PO, ajo është DASHURI!!!
- Me atë je sepse në të njejten kohë ndjen gëzim, dhimbje dhe kënaqësi!? PO, ajo është DASHURI!!!
- Do ta japësh edhe jetën për atë!? PO, ajo është DASHURI!!!

 

 

 

 

Dashuri apo jo?

 

 

 

  

 

A jeni pyetur ndonjëher a egziston dashuri ndërmjet meje dhe partnerit? A jemi të lindur për njëri me tjetrin ose kjo është vetëm "dashuri në kalim"? A do të zgjat kjo cka e kemi përgjithmonë?

A është ai/ajo personi i vërtetë për mua? Në qoftë se është, ja përgjigje në ndonjë prej pyetjeve tua, pastaj vet perfundoni se a egziston ndërmjet juve dashuri apo jo?

 

1. A e trajtoni personin që keni dal si person ose si send?
Në qoftë se dilni me të vetëm se është i/e bukur, vetëm për atë qe ai/ajo do ta paguan ushqimin, ose vetëm sepse do tju vozit me vetur, ajo NUK është dashuri.

2. A do të dilni me të vetëm në qoftë se nuk ka puthje, prekje dhe seks?
Në qofte se dilni, ajo ËSHTË dashuri.

3. A jeni ju te dy të gëzuar kur jeni vetëm apo duhet që të ket edhe ndonjë shok/qe aty që të jeni të gëzuar?
Në qoftë se jeni të gëzuar kur jeni vetëm, ajo ËSHTË dashuri.

4. A pajtoheni?
Nëse cdo dit hidheroheni dhe pastaj pajtoheni, lëndoheni dhe bëheni xheloz njëri me tjetrin, ngacmoheni dhe kritikoheni vazhdimisht, më mir keni kujdes, ajo NUK është dashuri.

5. Ende doni që të dilni me të ose atë e bëni vetëm prej mërzitshmëris?
Në qoftë se doni që të dilni, ajo ËSHTË dashuri.

6. A mundeni që të jeni totalisht të hapur dhe të natyruar njëri me tjetrin?
Në qoftë se njëri prej jush (ose të dyt) jeni egoist, të dyftyrshëm, ndjeheni të pakufizuar ose të paaftë që ti tregoni ndjenjat, atëher ajo NUK është dashuri.

7. A jeni të realt?
Ju duhet që të jeni të aftë që ti tregoni problemet e mundshme për në ardhmëri. Në qoftë se tjerët ( jo partneri ) thojnë se janë të habitur që jeni ende së bashku, se ju dukeni shumë më ndryshe, se kanë dyshime në zgjedhjen e juaj, më mir shikoni mir në këtë lidhje. Ajo NUK është dashuri ( ose mund të jet nëse i rregulloni problemet ).

8. Njëri prej juve mer më shumë se sa tjetri?
Në qoftë se është ashtu, pa mar parasysh se sa ju pëlqen ajo gjendje, ajo NUK është dashuri.

9. A e shikoni partnerin si një pjesë e të ardhmës?
Në qoftë se është ashtu, a edhe nëse ëndrat duken të vërteta, atëher ajo ËSHTË dashuri.