Si ta largoni nga jeta e juaj eks partnerin

22/09/2009 06:19

Jeni ndarë dhe keni mbetur të humbur. Ndjeni nevoj që ta lutni eks partnerin që të ju kthehet. Jeni të gatshëm të bëni gjithqka. Mirëpo të duket se nuk vlen cka edhe të bësh. Ajo do të thotë se ka mbet vetëm një gjë qka mund të bësh: Ta harrosh!! Mirëpo ajo nuk është edhe aq lehtë, mirëpo shpresojmë se pas këtyre këshillave do të jeni më të relaksuar dhe do të ngreni kokën lart dhe do të vazhdoni më tutje...

 
1. Largoni eks partnerin nga fronti
 
Mos e idealizoni dhe mos e shëndroni në dicka qka eks partneri definitivisht nuk është. Për atë mos qajni më në fotografit e përbashkëta dhe mos u ngutni që ta shikoni e-mailin ose të lajmroni në celular. Dhe as në shembull mos gaboni të shkoni në vendet ku keni qen së bashku.

2. Vendos fund!!
 
Më kryesore është që të vnoni fund asaj që ka pas mes jush. Mos shpresoni se diqka mund të ndryshohet, ose që mund të pajtoheni. Nëse atë nuk mund ta arrini atëher definitivisht partneri duhet të ju thotë në sy se nuk ju ka dasht dhe se nuk ju don më. Nëse mërziteni shumë është e sigurt që do ta bën atë. Atëher mund të filloni të "pjekeni".

3. Mos i/u lajmro.
 
Kur një lidhje do vjen deri tek fundin e saj, e nevojshme është që të përfundojn të gjitha kontaktet. Ska lutje, ska qarje, ska shkruarje. Ska më të dërguarit dhurata ose CD-ja. Nuk do të porositni më këngë për atë në radio. Kuptoni?? Nëse don të ju gjen, eks i juaj e din mir se ku jeni. E din që doni të ju kthehet dhe nuk e ka gajle?
Ajo është shenjë që duhet seriozisht të mirret.

4. Ndjenjat negative shkruani në flet
 
Shkruani një letër të mbushur me urrejtje dhe shkruani gjithqka qka ndonjëher keni pas dëshir ti thoni. Pas asaj hudheni ose kalleni. Mos gaboni që ti ja dërgoni. Pas asaj vetëm do të zhgënjeheni sepse ai/ajo mund të ia tregoj shoqës ose partnerit të ri dhe të gjith të qeshen.

5. Shmangeni shoqërin e tij/saj dhe vendet në të cilët keni dal.
 
Mos shkoni në territorin e tij/saj. Nuk do të jeni të mirë se ardhur. Gjejni vende të reja për të dal të paktën në fillim për disa muaj. Njoftoni me shoqeri të re, nëse është e nevojshme. Nëse ndonjë prej shoqëris tuaj don që të ketë kontakt me eks partnerin tuaj, atëher do të duhet të largoheni edhe prej tij. Të paktën për një kohë. Kur do të kaloj një kohë do ti ktheheni jetës së perbashkët dhe nuk do ju pengoj cka keni shoqëri të përbashkët.

6. Gjuani gjithqka qka ju përkujton në atë.
 
Nuk është e nevojshme gjithqka, por fotografit, veshjet, letrat, e-mailet largoni nga krugi juaj i të shiquarit. Nëse ajo do të thotë të largoni gjysmën e veshjes tuaj, atëher bëni atë për një kohë. Ndoshta do të mbeteni pa veshje, por do ta shpëtoni shëndetin tuaj.

7. Mos kërko të ti kthej sendet e tua.
 
Vetëm në qoftë se nuk është në pytje unaz diamanti ose diqka unikate, më së mirti është që të mos kërkoni të jua kthej sendet. DVD, veshje, chetk për dhëmbë.. gjithë këto harroni. Ato janë vetëm sende. Për ta marrë filmin prap, a do të ishte me vler dhimbja e takimit të përsëritur?

8. Dil me shoqërin.
 
Lëre që shoqëria juaj të ju përkujtoj se ai/ajo nuk është personi i vetëm në këtë botë dhe se ka ende "peshqi në det".

9. Mësohuni në liri
 
Liria cdoher të ngjall. Sigurisht egzistojn disa menyra me të cilat mundeni të filloni të mireni, a deri tani nuk keni mundur për shkak se "pjesa tjetër" nuk ka mundur ta durroj atë. Udhëto, luaj lojra, shiko televizion.. bën atë që kë dëshir.

10. Mbaji mend kohërat e këqija.
 
Mbaj mend cka eks partneri juaj ju ka bërë. Si ju ka lënduar. Ashtu më kur nuk do të keni dëshirë të jeni bashkë.

11. Argëtohuni me tjer/a
 
Asgjë nuk do ju shëroj më mir sesa një kalim me tjetër partner. Do të ndjeheni më mirë.

BONUS: Josheni personin që eks partneri juaj e ka xhelozu.
 
Kujtoheni qysh eks partneri juaj ka qen xheloz në shërbyesin/ën ? E pra tani është koha që ta bëni hapin ë parë më të cilin eks partneri i juaj do të paguan për gjithqka. Vetëm paramendoni si do të reagoj kur do ta kuptoj se keni qenë me atë, me dikënd qka ai/ajo nuk të ka leju me shiku.